Mediation

Wat is mediation?

Mediation is een vorm van bemiddeling bij conflicten waar je met elkaar niet uitkomt. Als onafhankelijke mediator begeleid ik de gesprekken en help jullie te achterhalen wat er verkeerd is gegaan en wat voor jullie echt belangrijk is. Als dat duidelijk is, kunnen jullie oplossingen bedenken waar jullie samen achter staan.

Voordelen van mediation

 • mediation voorkomt dat jullie conflict (verder) uit de hand loopt;
 • mediation gaat ervan uit dat jullie zelf de oplossing bepalen. Hierdoor werkt deze beter en langer dan wanneer een rechter deze bepaalt. Als jullie naar de rechter stappen nemen jullie ook een risico. De rechter kan een besluit nemen waar jullie allebei niet mee verder kunnen;
 • mediation zorgt er voor dat zakelijke of privé relaties behouden blijven;
 • mediation spaart tijd en geld uit, omdat jullie conflict zonder juridische procedures wordt beëindigd.

Hoe werkt mediation?

 • Eerste contact

  Jijzelf of de doorverwijzende instantie (bijvoorbeeld je leidinggevende of de bedrijfsarts) legt het eerste contact. Dit kan telefonisch of via e-mail.

 • Kennismaking

  In het kennismakingsgesprek (intakegesprek) vertellen jullie mij wat er aan de hand is en leg ik uit wat jullie van mediation kunnen verwachten. Dit kennismakingsgesprek is altijd vrijblijvend. 

 • Offerte

  Daarna ontvangen jullie een offerte, de mediationovereenkomst en de algemene voorwaarden (zie verder 'Praktische informatie').

 • Gezamenlijke mediationgesprekken

  Na goedkeuring van de offerte vindt het eerste mediationgesprek plaats. Aan het begin van dit gesprek wordt de mediationovereenkomst ondertekend en nemen we de toegestuurde documenten kort door. Daarna onderzoeken we samen het probleem en start de mediation.

 • Afspraken

  Na een aantal gesprekken is de lucht geklaard en is het de bedoeling dat jullie met elkaar afspraken maken. Deze afspraken zijn bindend, op de toekomst gericht en worden schriftelijk vastgelegd.

 • Aantal gesprekken

  Het aantal benodigde gesprekken verschilt per situatie. Gemiddeld zijn vijf gesprekken van anderhalf à twee uur nodig.

 

Mediation bij problemen op werk

Oorzaken voor problemen of conflicten op het werk zijn bijvoorbeeld: slechte beoordeling, ziekteverzuim, arbeidsvoorwaarden, verdeling van taken en verantwoordelijkheden, ruzie tussen collega’s.

Read more ...

Mediation bij burenruzies

Ruzie met je buren geeft veel onrust. Je voelt je niet meer lekker in je eigen huis, terwijl je daar juist veilig en thuis wilt voelen. Soms lukt het niet goed om met je buren hierover te praten. Ook in dat geval kan mediation oplossing bieden.

Read more ...

Mediation bij familieproblemen

In alle families komen conflicten voor. Soms liggen ze aan de oppervlakte. Soms zijn ze meer verborgen en komen ze opeens ‘zomaar’ boven. Bijvoorbeeld als iemand overlijdt, of als een familielid veel zorg nodig heeft.

Read more ...

 

 
Contact

Astrid Brunt Mediation
Haagweg 84 F
2282 AD Rijswijk

06 44631612

www.astridbruntmediation.nl

KvK nummer: 70405018
BTW nummer: NL002043246B22

Stuur een bericht

Contact

Vul uw naam in

Vul hier een geldig email adres in

Please write a subject for your message.

Please let us know your message.

Invalid Input